Da er vi allerede godt i gang med mars

Heisan,

Da er vi allerede godt i gang med mars, og jeg har begynt å komme meg etter julerushet. For det tok på… rett og slett bød på yrkesskader jeg aldri hadde tenkt på.

Så til advarsel. Nå skal jeg stå fram med en tabubelagt utfordring i forfatteryrket ingen tør å snakke om.

Etter å ha krasjlanda hele høsten nærmet jula seg. Siden dette er høytid også for forfattere… til å by på personlige hilsener og møte sitt publikum, laget jeg meg spontant en signeringsturné. Jeg reiste innom en hel haug bokhandlere i avstand Oslo til Stavanger med trillekoffert. På vei til tog, buss, trikk, t-bane og over brostein halte jeg og dro på denne kofferten full av bøker og diverse effekter for å skape eventyr og blikkfang. Fra den ene til den andre.

Ikke ante jeg at belastningsskade av trillekoffert er en utfordring i forfatterfaget. Dette må være underkommunisert… nesten som en yrkeshemmelighet… å slite med overbelastning pga. overdrevet trillekoffertbruk.

I to måneder har jeg gått med hånda i skinne som følge av at jeg uvitende utsatte meg for kilometervis med skadeligtrillekofferttrekking… og det er fremdeles et stykke igjen før friskmelding. Men jeg får god hjelp. Og fysioterapeuten driver med kreative metoder for å rette på selvpåført skade, så jeg er ved godt mot.

Uansett tenkte jeg at det er viktig at noen står fram i dette skambelagte tabuet, så da tar jeg en for laget. Hold trillekoffertbruket innenfor helsemessig forsvarlige rammer.