The latest

FROM THE BLOG

Da er vi allerede godt i gang med mars

Da er vi allerede godt i gang med mars

Heisan, Da er vi allerede godt i gang med mars, og jeg har begynt å komme meg etter julerushet. For det tok på… rett og slett bød på yrkesskader jeg aldri hadde tenkt på. Så til advarsel. Nå skal jeg stå fram med en tabubelagt utfordring i forfatteryrket ingen tør å snakke om. Etter å ha krasjlanda hele høsten nærmet jula seg. Siden dette er høytid også for forfattere… til å by på personlige hilsener og møte sitt publikum, laget jeg meg spontant en signeringsturné. Jeg reiste innom en hel haug bokhandlere i avstand Oslo til Stavanger med...

les mer
Hei på deg!

Hei på deg!

Da har høsten startet, og jeg har gått inn i skrivehula. Forfatterlivet innholder så mange flere oppgaver enn det jeg forestilte meg da jeg startet. For da boka var ferdig, så var det like mye arbeid igjen med å vise at den finnes. For det faller mange skjulte perler, som aldri blir oppdaget i bokhandlernes velfylte hyller. Men på grunn av deg, og alle andre vakre sjeler der ute, så klarte jeg å nå over 100 bokhandlere før sommeren. Og over 1000 eksemplarer av Glimmersvippen kom hjem til nye eiere i løpet av fire måneder. I løpet av høsten...

les mer
Slik blir barn smartere

Slik blir barn smartere

Tidligere publisert i Nettavisen: https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/lesing-gjor-barna-smartere/o/5-95-573929 I juni gikk startskuddet for Sommerles. Bibliotekenes lesekampanje for barneskoleelever i sommerferien.Lesekonkurransen for skolebarn er satt i gang nettopp for å stimulere til leseglede. I en tid hvor lesing lett blir skjøvet unna til fordel for underholdning gjennom skjerm, er kampanjen viktigere enn noen gang. Lesing, spesielt fiksjon, stimulerer våre sosiale evner. Gjennom historiene utvikler barna empati, refleksjon og dypere...

les mer
Hva er Oria? Og hva er Uriana?

Hva er Oria? Og hva er Uriana?

I dag skal jeg fortelle deg hvordan ting egentlig henger sammen. For egentlig er vi forbundet med folkeeventyrene gjennom to forskjellige verdener. Visste du at menneskene en gang levde i pakt med alle eventyrfolkene? At vi hadde en balanse som sto seg gjennom årtusener. Men så skjedde det noe. Noe som fikk eventyrfolkene til å rømme fra Uriana til Oria. De ville aldri ha mer med oss å gjøre. Kan du tenke deg hvorfor?  Uriana er menneskenes verden slik du og jeg kjenner den. Oria er verdenen der alle eventyrfolkene lever i pakt med hverandre...

les mer
Nytt opplag – nye muligheter

Nytt opplag – nye muligheter

Photo: Marie Edholm Andresen, For 10 år siden startet eventyret om Myra, Frans og Oria. Det ulmet i mange år før jeg endelig fikk bestemt meg. I 2019 oppdaget jeg et skrivekurs med Forfatterskolen som ble starten på forfatterskapet mitt. Med Høvdingen (altså min mann) sine ord i bakhodet: «Skal du gjøre det, så gjør det ordentlig!» startet jeg seriøst med å ta tak i galskapen og forme den ut til en helhet. På veien traff jeg flere redaktører inntil jeg kom «hjem» til Nina Grove Hansen som virkelig strakk skrivefingrene mine til det ytterste....

les mer